Stichting Vrijwilligers Natuur­onderhoud Ruurlo

Molenplateau-wandeling

Coulissenlandschap

Deze route voert u langs weiland en houtwal, door het bos, over zandpaden en geeft u een uitzicht over een heideveld vanaf het molenplateau. Onverwachte uitzichten en slingerende bospaden. Een mooie route die laat zien dat de Boswachterij Ruurlo meer is dan een boel bomen bij elkaar.

Heide

Vanaf het Molenplateau heeft u een mooi uitzicht over het Windmolenveld. Een heideveld die een indruk geeft van hoe een groot deel van dit gebied eruitzag voordat zo rond 1830 werd begonnen met het planten van bomen. Vandaar dat ergens eind 19e eeuw de molen op het Windmolenveld uit de geschiedenis verdween. De molen Agneta, aan de Borculoseweg in Ruurlo, nam vanaf 1853 het stokje over.

Bos

Hoewel het bos allemaal is aangelegd als “productie bos”, is er sinds jaren ook aandacht voor natuur en natuurbeleving. Met de Molenplateauwandeling loopt u ook door een stuk meer gevarieerd bos met variatie aan loofbomen.
Aanschouw de monocultuur van puur Douglas hout en de diversiteit van een gemengd naald- en loofhout. Beleef de natuur van Boswachterij Ruurlo.

Het start- en eindpunt van deze route is de TOP-locatie bij De Heikamp aan de Hengeloseweg.

Oude vliegden op het windmolenveld, boswachterij Ruurlo

Wandelroute

Bekijk de route in MyMaps van Google:
Voor smartphones / mobiele apparaten beter te bekijken met de MyMaps Android App.