Kabouterpad

Kabouterpad

Het Kabouterpad door Boswachterij Ruurlo is wereldberoemd bij jong en oud in heel Ruurlo. En geniet natuurlijk ook bij menig toerist uit “het buut’nland” enige bekendheid.

Meester Bert

De kabouters langs de route waren de peetkinderen van meester Bert. Jaar in jaar uit werd door hem de conditie in de gaten gehouden, en waar nodig weer bijgespijkerd. De kabouters stonden er dan ook altijd fier bij.

Na het verscheiden van hun peetvader werd duidelijk dat de kabouters aan hun pensioen toe waren. Het is dankzij meester Bert’s goede verzorging dat zijn kabouters het nog een heel seizoen hebben weten vol te houden.

Klaar voor zijn pensioen
De jonge garde wijst de weg

Adoptie

De paden waarlangs de Kabouterwandeling voert werden al enkele jaren door onze vrijwilligers onderhouden. En de afgelopen tijd werd er door Staatsbosbeheer en SVNR  een jonge generatie kabouters voorbereid op een taak langs de wandelroute.

Afgelopen woensdag hebben wij de oude garde opgehaald, en de jonge frisse kabouters geïnstalleerd in hun functie.
De adoptie van het Kabouterpad is daarmee dus volledig overgenomen. Wij hopen dat er nog heel lang door jong en oud van de kabouters in het Ruurlose bos genoten gaat worden.

Ook op pad met Wouter Kabouter?

Het Kabouterpad is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar, en start bij  pannenkoekenboerderij de Heikamp. De route is zo’n anderhalve kilometer lang. De kabouters wijzen je de weg. Onderweg kunnen de kinderen allerlei spelletjes doen en leren zij van alles over de natuur. En over kabouters natuurlijk!

De tocht met opdrachten duurt ongeveer een uur. Het boekje ‘Op pad met Wouter Kabouter’ en de kaboutermuts zijn tijdens openingsuren te koop bij De Heikamp of VVV Ruurlo voor respectievelijk € 4,95 en € 2,50. Je kunt het kabouterpad lopen tijdens openingsuren van de Heikamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *