Drogevoetenpad

Drogevoetenpad

Onderhoudsseizoen

Nu het broedseizoen weer om is (officieel van 15 maart tot 15 juli) zijn we weer voorzichtig begonnen met het onderhouden van de wandelpaden.
Op de Lievestro-route en Laarzen-route zijn de bramen, brandnetels, varens etc. weer een beetje teruggezet. Hier is nu met minder kleerscheuren te wandelen.

Laarzenwandeling

Al voordat de zomer van 2019 begon, was de droogte van vorig jaar is bij lange na niet goedgemaakt. De ondiepe vennetjes langs de laarzenwandeling staan dan ook ernstig droog. Waar normaal water staat groeit nu uitbundig gras. De tijd zal leren hoe de natuur hier op langere termein mee om zal gaan.

Lopend over het vlonderpad over een van de relatief ondiepe vennetjes, valt m’n oog op 2 wespspinnen. Een van oorsprong mediterraan diertje, dat zich inmiddels ook in Nederland thuis begint te voelen. Tussen de bloeiende heide hebben de dames hun wat warrige web met de karakteristieke verticale zigzaglijn geweven. Ik heb er een kwartiertje bij gelegen, maar heb ze niets zien vangen. Deze dames moeten dus duidelijk meer geduld hebben dan ik.

Heide

De heide begint inmiddels mooi te bloeien. Ondanks oprukkend gras en varens, zijn er weer mooie plaatjes te maken.

Elk nadeel heb z’n voordeel, zoals de grote Amsterdamse filosoof Johan Cruijff ooit sprak.
De laarzenroute is op dit moment zo droog dat deze prima met elk gewenst ander soort schoeisel te betreden is.

Dus tot ziens op het inmiddels “Drogevoetenpad”?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *