Boomfeest 2019

Boomfeest 2019

Onze vrijwilligers zijn dit jaar flink geoefend in ouderwets handmatig bosbeheer.

Zo hebben we op een perceel aan de Hengeloseweg, waar na het oogsten zaailingen weer goed op zijn gekomen, de minder gewenste soorten teruggedrongen. Hierdoor krijgen de meer gewenste bomen de kans om door te groeien. De komende tijd genieten van jong bos, en voor de generaties na ons weer mooi hout te oogsten.
En in de Formerhoek, vlakbij de spoorwegovergang in de Vordenseweg, Hebben we begin maart een perceel opnieuw ingeplant.

Nadat we de slag weer goed te pakken hadden konden we ook weer vakkundig assisteren op de boomfeestdag. We doen dit inmiddels voor de 3e keer, dus nog even en we kunnen van een leuke traditie spreken.
Dit jaar was de Kerst Zwartschool uit Ruurlo aan de beurt. Door weersomstandigheden een weekje opgeschoven naar woensdag 20 maart. En gelukkig werkten de weergoden op die dag goed mee.
Er is een perceel tussen de Van Heeckerenbeek en de Sikkelerweg onder handen genomen. Aan het pad dat tegenover Buitengoed ’t Sikkeler begint.
De jonge bomenplanters hebben er een mooi bos van gemaakt. Hoe mooi is het om later aan je kinderen en/of kleinkinderen dit bos te kunnen laten zien, en kunnen vertellen dat jij geholpen hebt met aanplanten?
Voor onze vrijwilligers was het in ieder geval weer een feest.

Bomenplanten in de Formerhoek:

Boomfeestdag 20 maart 2019:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *